Dit is misschien wel de oplossig voor de droogte in Afrika! Wat geniaal!

Facebookrss

De behoefte aan zoet water heeft mensen ge├»nspireerd tot nieuwe en innovatieve technieken. In gebieden waar water schaars is, proberen mensen al eeuwen om zoet water op te vangen van regen, mist of zelfs dauw. Hoewel er tegenwoordig steeds meer met moderne technieken aan de slag proberen te gaan, hebben ze in Ethiopi├ź een eeuwenoude techniek verbeterd! Met een strakke moderne vormgeving, zal de WarkaWater daar meer water verzamelen dan je ooit voor ogen hebt gehad! Een tien meter hoge en 11 meter brede bamboe toren, voorzien van een gaas vangt vocht uit de lucht en leidt het in een watertank. Vervolgens kunnen mensen het water via een kraantje aftappen, ongeveer 100 liter water per dag per toren!

Ons idee: Zet er bij ieder dorp een paar neer, sla overtolig water op in grote waterzakken en begin met het irrigeren van de bodem! Geweldig!

Bamboo-Tower-1-640x480

Bamboo-Tower-2-640x480

Bamboo-Tower-3-640x480

Bamboo-Tower-4-640x480

Bamboo-Tower-5-640x480

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Reacties

reacties