Leeftijdsdiscriminatie; Het bestaat nog steeds! Ongelofelijk!

Facebookrss

Ouderen hebben op de arbeidsmarkt geregeld te maken met leeftijdsdiscriminatie. Bijvoorbeeld omdat ze te duur of inflexibel zouden zijn. De Rijksoverheid gaat leeftijdsdiscriminatie onder andere tegen met regelingen die het voor werkgevers aantrekkelijk maken om ouderen aan te nemen.

Artikel 1 van de Grondwet biedt bescherming tegen alle vormen van discriminatie, ook discriminatie op grond van leeftijd. In 2004 is er bovendien een aparte wet gekomen die leeftijdsdiscriminatie op het werk bestrijdt en voorkomt.

Toch is leeftijdsdiscriminatie nog iedere dag an de orde! En dat begint al ver onder de pensioengerechtigde leeftijd! We komen nog regelmatigĀ advertenties tegen van bedrijven die dus nog gewoon schaamteloos discrimineren! Geloof het of niet we kwamen deze vacature dus echt gewoon tegen…

14716253_1594425640853723_2086743972046078213_nKom jij ook advertenties tegen van bedrijven die open en bloot discrimineren op leeftijd, sexe, huidskleur of religie? Laat het ons weten!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Reacties

reacties